PočetnaKulturaZavršen festival Dani Danila Lazovića u Priboju

Završen festival Dani Danila Lazovića u Priboju

Studentkinja Akademije umetnosti iz Beograda Luna Pilić iz Splita pobednica je takmičenja u kazivanju poezije 9. festivala “Dani Danila Lazovića”, saopštili su danas organizatori.

Pilić je recitovala je pesmu “Jubavi”, poznate splitske pesnikinje Slobodanke Bobe Đuderije.

Pobednica je istakla da se prvi put takmiči na takmičenju ove vrste, te je, govoreći o pesmi koju je odabrala, kazala da je želela da donese “komad Splita i komad mora” u Priboj.

Osvojila je nagradu “Povelja Danilo Lazović” sa novčanim delom koju joj je uručio predsednik opštine Priboj Lazar Rvović, navodi se u saopštenju.

Stručni žiri činili su profesor Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu Radovan Knežević, teatrolog i direktor Sterijinog pozorja Miroslav Miki Radonjić, prvakinja drame Narodnog pozorišta u Tuzli Elvira Aljukić, prvakinja Ateljea 212 Isidora Minić i prvak drame beogradskog Narodnog pozorišta Nebojša Dugalić.

Knežević, inače predsednik žirija od osnivanja festivala rekao je da festival “iz godine u godinu raste i razvija se na najbolji nači”, te dodao da i interesovanje medija govori u prilog tome.

“Na kulturnoj mapi Srbije, ovo je najmlađi, ali najkvalitetniji festival koji jedini neguje kulturu u svakom pogledu”, rekao je on.

Naveo je da tokom nekoliko dana, na festivalu gostuju poznati glumci muzičari i da se tu čuje ozbiljna muzika.

“Danima traje kvalitetan program, a ono što je najlepše svi programi izuzetno su posećeni”, rekao je on.

Od ove godine ustanovljena je i specijalna nagrada “Smart produkcije” koju čini plaketa i angažman pobednika u njenom projektu, odnosno uloga u seriji, a laureat je studentkinja Fakulteta umetnosti u Prištini sa privremenim sedištem u Zvečanu Nevena Nedeljković.

Specijalnu nagradu dodelio je žiri u kojem su bili producentkinja, filmska i televizijska rediteljka, vlasnica “Smart medija produkcije” Svetlana Drinjaković i art direktor te produkcije Dukan Radenković.

Dobitnica nagrade Nevena Nedeljković rekla je da je to jedan o najlepših festivala na kome je bila i da je prezadovoljna što je bila takmičar, a posebno je istakla da je upoznala divne ljude.

Petočlani žiri koji su činili prošlogodišnji takmičari festivala dodelio je novčanu nagradu na Internet konkursu u govorenju poezije Danki Milovanović, koja se predstavila se publici na završnoj večeri festivala.

Takmičarskoj večeri prethodio je nastup gradskog tamburaškog orkestra iz Pljevalja i vokalne grupe “Lirike”.

Muzička gošća završne večeri bila je glumica Dragana Mićalović koja je nastupala uz pratnju Pavla Joksimovića, dok je gost glumac bio Nebojša Dugalić.

Pratite nas

Najčitanije

Preminula Madlen Olbrajt

11. dan protesta Srba

Vjosa priznala: Pukla tikva?

Slične vesti