PočetnaVestiBeogradVRAĆANJE U NORMALU Spreman predlog protokola za bezbedno organizovanje svadbi, koncerata i...

VRAĆANJE U NORMALU Spreman predlog protokola za bezbedno organizovanje svadbi, koncerata i otvaranje klubova

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić održao je danas drugi sastanak sa predstavnicima „ivent” industrije na kojem su prisustvovali i predstavnici Privredne komore Srbije i kabineta premijerke Srbije.

Događaju je prisustvovala sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, kao i sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš.

Zaključak sastanka jeste da se Vladi Srbije upute četiri protokola za organizaciju događaja, i to za organizaciju rada noćnih klubova, venčanja, kongresa, festivala, koncerata sa živom muzikom, precizirao je Vesić.

– Sva četiri protokola uradio je Gradski zavod za javno zdravlje kao naša najreferentnija institucija koja se i pita kada je reč o epidemiološkoj situaciji i određivanju epidemioloških mera. Protokoli će danas biti upućeni Vladi Srbije i siguran sam da će ih ona usvojiti. Apel Vladi jeste da se usvoji i plan otvaranja, odnosno plan početka održavanja pojedinih događaja, kao što su to uradili Velika Britanija i Izrael. To je važno jer ovakvi događaji ne mogu da se organizuju za jedan dan, tako da očekujemo da zajedno sa protokolima Vlada Srbije usvoji i dinamiku, a tako ćemo znati kako će teći otvaranje koje će biti u skladu sa dinamikom vakcinacije – naveo je Vesić.,

On je precizirao da je sa predstavnicima najvažnijih festivala, kao što su „Exit”, „Beer fest, „Love fest”, dogovoreno da oni kreiraju kampanju koju bi finansirao Grad Beograd.

– Kampanja bi bila usmerena ka mladima i predstavljala bi promociju vakcinacije kako bi mladi ljudi razumeli da od njihove vakcinacije zavisi koliko će se brzo vratiti festivali koje toliko vole. Vakcinacija je put da se što pre realizuje sve oko čega smo se dogovorili – istakao je Vesić.

Organizator „Exit” festivala Dušan Kovačević rekao je da su Srbija i Velika Britanija lideri u vakcinaciji, ali da za „otvaranje” treba da uzmemo njihov primer.

– Velika Britanija će od sredine maja dozvoliti događaje do 10.000 ljudi, a od 21. juna ukinuti sve restrikcije. Neophodno je mladima dati viziju normalnog života i poslati poruku nade. Time ćemo ih pozvati da nose maske, da se vakcinišu i poštuju mere opreza. To je najbrži način da prevaziđemo ovu krizu – istakao je Kovačević.

Direktorka festivala „Love fest” Zlatana Pavlović istakla je da su pre dva meseca sa drugim festivalima kreirali inicijativu „safe event Srbija”, koja ima za cilj normalizaciju života u Srbiji i vraćanje „ivent” industrije na nivou pre virusa korona.

– Ovo je još jedan u nizu sastanaka koje smo imali sa predstavnicima Grada i zdravstvenih institucija. Zadovoljni smo što će već danas naši protokoli biti poslati Vladi Republike Srbije. Kreirali smo četiri potencijalna scenarija u okviru kojih je moguće vraćanje „ivent” industrije, a na Vladi je da odluči da li će ih dopustiti i uz koje mere – rekla je Pavlovićeva.

Pratite nas

Najčitanije

11. dan protesta Srba

Vjosa priznala: Pukla tikva?

Slične vesti