PočetnaVestiStefanović: Milanović podstiče „povampirenje fašističkih ideja“

Stefanović: Milanović podstiče „povampirenje fašističkih ideja“

 

Neverovatno je da bilo ko ćuti o ratnim zločinima i još neverovatnije da neko takvo ćutanje pokušava da predstavi kao vrednosti Evropske unije i nametne ga drugima, izjavio je danas minstar odbrane Nebojša Stefanović.

On je u pisanoj izjavi naveo da Srbija duboko veruje da svaki ratni zločinac mora biti procesuiran i da je to u potpunosti u skladu ne samo sa evropskim vrednostima, već i da je normalno u civilizovanom svetu.

Bombardovanje izbeglica ne može da bude normalno ni u jednom delu sveta, bez obzira da li su ga počinili piloti zemlje koja je danas članica Evropske unije, poručio je Stefanović i dodao da je ratni zločin zločin i ništa ne daje pravo na njega, niti od njega abolira, bili vi Hrvatska ili bilo koja druga zemlja.

Očigledno je da Hrvatska ne želi i ne namerava da se suoči sa zločinima koje su počinili ljudi iz njenih redova, i to koliko vidim ne samo sa onima u „Oluji“, kazao je Stefanović.

On je istakao da predsednik Hrvatske Zoran Milanović danas, u 21. veku, opravdava bombardovanje Srbije u vreme Hitlera i podstiče povampirenje fašističkih ideja, što je više nego monstruozno i dovoljno govori samo za sebe.

Govori da se do danas nisu suočili ni sa činjenicom da će nacistička NDH zauvek ostati poznata ne samo po pokušajima istrebljenja srpskog naroda, već i po koncentracionim logorima za decu, jedinim u Evropi, zaključio je Stefanović.

Pratite nas

Najčitanije

Komentari

Slične vesti