PočetnaVestiPolitikaStefanović: Radim uz podršku Vučića, ne bih više bio ministar da on...

Stefanović: Radim uz podršku Vučića, ne bih više bio ministar da on to poželi

 

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je da svoj posao radi uz podršku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da će na toj funkciji ostati sve dok prvi čovek države bude imao poverenja u njega.

„Ja ovaj posao radim uz podršku Vučića. Da on nije želeo da ja budem ministar odbrane, ja to ne bih ni bio. Da on sutra ujutro poželi da više ne budem ministar, ja to ne bih bio. Nema potrebe da to elaboriram dalje“, rekao je Stefanović nakon analize stanja i operativnih sposobnosti Vojske Srbije.

Na pitanje N1 kako građani da mu veruju kao ministru odbrane kada su ga u sopstvenoj stranci optužili da je učestvovao u prisluškivanju predsednika Srbije, Stefanović je rekao da ukoliko Vučić od njega zatraži ostavku, on je spreman da je podnese u svakom trenutku.

„Dok god bude imao poverenja u mene, dok bude smatrao da mogu da obavljam ovaj posao, ja ću to raditi. Predsednica Vlade i parlament će takođe ceniti o tome kakav je moj učinak, a i građani će imati prilike da vide da li smo kao sistem napredovali ili ne“, rekao je Stefanović.

On je rekao da će se uvek staviti na raspolaganje svim državnim organima i da je spreman da odgovara “kao neko ko nije počinio nijedno krivično delo”.

“SNS me nije smenio, izabran sam za člana Predsedništva”

Stefanović je odbacio tvrdnje da je smenjen sa svih partijskih funkcija, rekavši da je podneo ostavku na mesto šefa gradskog odbora u Beogradu, a da je nedavno izabran za člana Predsedništva SNS, što je bio i ranije.

“Mi smo demokratska stranka u kojoj svako može da kaže nekome šta misli”, rekao je Stefanović.

Dodao je da u SNS postoji “pluralizam mišljenja”, ali da ta “demokratija” u stranci nije slabost.

“Mnogi iz redova opozicija koji žele neslogu u SNS to neće dobiti nego će videti dobro izgradjenu organizaciju koja će građanima predstaviti šta može da uradi za njih”, rekao je on.

Stefanović je dodao da na današnjem sastanku u Generalštabu nije bilo reči o povratku obaveznog vojnog roka, jer se čeka završetak javne rasprave na tu temu i mišljenje struke o tome.

“Ne postoji bolji kandidat za predsednika od Vučića”

Nebojša Stefanović ocenio je da u SNS ne postoji bolji kandidat za predsednika Srbije od aktuelnog predsednika i lidera SNS Aleksandra Vučića.

Stefanović je ocenio da navodi opozicije da je glasanje na referendumu o promenama Ustava u oblasti pravosuđa u stvari bilo izjašnjavanje građana o vlasti Aleksandra Vučića, nemaju veze sa istinom.

“I 2017. godine smo slušali različite priče pa je Aleksandar Vučić pobedio u prvom krugu sa 55 odsto glasova onih koji su izašli na predsedničke izbore. Uveren sam da će se tako nešto dogoditi i u aprilu ako se Vučić bude prihvatio kandidature, a mislim da ne postoji drugi kandidat koga SNS može da predloži”, kazao je Stefanović.

Dodao je da će “svi videti” šta građani misle o Vučiću ako aktuelni predsednik Srbije bude odlučio da se kandiduje za još jedan mandat.

 

Pratite nas

Najčitanije

Komentari

Slične vesti