PočetnaVestiPolitikaKamberi: SPS provocirao u Velikom Trnovcu, vlast ne želi Albance u skupštini

Kamberi: SPS provocirao u Velikom Trnovcu, vlast ne želi Albance u skupštini

Predsednik Partije za demokratsko delovanje (PDD) i nosilac liste “Koalicija Albanaca doline” Šaip Kamberi rekao je Regionalnoj informativnoj agenciji JUGpress da glasanje u Osnovnoj školi “Muharem Kadriju” u Velikom Trnovcu jutros nije počelo zbog provokacija ljudi iz SPS koji su došli sa strane i da je jasno da vladajuća koalicija na sve moguće načine pokušava da spreči predstavljanje Albanaca u Skupštini Srbije.

„Kada vi do]ete u najveće albansko selo u Srbiji i dajete takve izjave i pretite ljudima iz PDD da ćete ‘sve sutra da uhapsite’ kao što je to uradio visoki funkcioner SPS Veljko Odalović, jasno je da je namera bila da se spreči održavanje izbora,“ rekao je Kamberi.

On je dodao da su predstavnici SPS, koji su došli sa strane, dakle ne iz Bujanovca, prošlog puta govorili članovima biračkog odbora Albancima da su „divljaci“.

“Mi nismo hteli da dižemo galamu tada jer ne želimo da neko nas optužuje za opstrukciju izbornog procesa ali sad više nismo mogli da ćutimo”, rekao je Kamberi i dodao da će u Velikom Trnovcu na izborima svakako odlučivati glasači u toj izbornoj jedinici a ne neko sa strane.

Kamberi smatra da dojava o bombi treba samo da opere sve te postupke i pretnje.

“Ta dojava o bombi je stigla u 10 sati, a izbori su trebali da počnu još u 7.00 i to se nije dogodilo”, rekao je Kamberi.

On ne zna koja je procedura posle ovoga, sem da RIK mora da donese konačnu odluku, objavio je JUGpress.

U slučaju da Koalicija Albanaca doline osvoji jedan mandat u Skupštini Srbije, SPS bi imao poslanika manje.

Pratite nas

Najčitanije

Danas zvanično počinje vakcinacija protiv gripa

Komentari

Slične vesti