PočetnaVestiPolitikaVesić: Najvažniji posao u mojoj dugoj karijeri

Vesić: Najvažniji posao u mojoj dugoj karijeri

„Nastavićemo politiku kontinuiteta, to je politika koju vodu Aleksandar Vučić, i svako od nas može da pruži neki lični doprinos toj politici, ali to je ta politika koja se vodi“, rekao je Vesić za TV Hepi.

On je istakao da ministarstvo, za koje je predviđen, obuhvata dosta oblasti kao i da je „razvoj infrastrukture ključ za razvoj cele Srbije“.

„Ova nesreća koja se desila nedavno sa mostom u Ovčar Banji pokazuje potrebu da se donese zakon o održavanju infrastrukture. Jedan od problema Srbije je što niko ne održava infrastrukturu koja se izgradi, tako da imate mostove za koje se ne zna ko ih održava i druge infrastrukturne objekte“, rekao je Vesić.

„Definisaćemo katastar infrastrukure, popisaćemo svu infrastrukturu i tačno će se znati ko je nadležan za održavanje kog infrastruturnog objekta, da li je to lokalna samouprava, lokalno preduzeće, republike, republičko preduzeće“.

„Kad ulažete u održavanje infrastrukture manje vas koštaju rekonstrukcije koje moraju da se urade posle nekog vremena“, rekao je Vesić.

Pratite nas

Najčitanije

Slične vesti