PočetnaSportVELEOBRT Savo odustao, Petrić trener Partizana!

VELEOBRT Savo odustao, Petrić trener Partizana!

Bilo je praktično rešeno da Iliju Stolicu na klupi Partizana zameni Savo Milošević koji je dobar deo dana proveo u razgovorima sa čelnicima crno-belih, ali je u poslednjem trenutku odustao od posla zbog “tehničkih razloga”, pa je na klupu seo Gordan Petrić, kome će pomagati Albert Nađ, pišu beogradski mediji.

Posao je ugovoren, Petrić će potpisati ugovor na dve godine i tokom subote će biti promovisan na stadionu u Humskoj.

Moralo je i ranije: Partizan smenio Stolicu!

Što se Gordana Petrića tiče, radi se takođe o legendi crno-belih, čoveku koji je uz Ivana Tomića, Zorana Mirkovića i Slavišu Jokanovića najzaslužniji za tranziciju kluba posle 2006. godine, postavljanje temelja višegpodišnje dominacije, krunisanog u šest vezamih titula i konstantnim učešćem u evropskim takmičenjima.

Kada se iz privatnih razloga povukao sa stresnih rukovodećih funkcija (bio je generalni sekretar posle Žarka Zečevića), obreo se u trenerskom poslu, počevši od nižih stepena takmičenja, Bežanije i Sinđelića, potom je vodio klubove Supelige poput Zemuna, Čukaričkog i Rada, a okušao se i u inostranstvu, u grčkom AEL-u iz Larise, potom i slovanačkoj Gorici.

Tokom igračke karijere, Petrić je, pored Partizana (u dva mandata), branio boje OFK Beograda, te škotskih Dandi junajteda, Glazgov Rendžersa i Hartsa, potom engleskog Kristal Palasa, grčkog AEK i kineskog Sičuana.

Pratite nas

Najčitanije

Komentari

Slične vesti