PočetnaVestiDruštvoSaslušan otac ubice iz Mladenovca: Negirao krivicu, određen mu pritvor

Saslušan otac ubice iz Mladenovca: Negirao krivicu, određen mu pritvor

Na predlog VJT u Smederevu sud je odredio pritvor do 30 dana R. B. (54) ocu Uroša B., koji je na teritoriji Mladenovca i Smedereva ubio osam i ranio 12 ljudi.

Pritvor mu je određen zbog sumnje da će ometiti postupak uticanjem na svedoke čije ispitivanje predstoji u istrazi i da će ponoviti krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti.

R. B. je na saslušanju negirao izvršenje krivičnog dela.

Tužilaštvo ga sumnjiči za krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a uhapšen je u cilju utvrđivanja činjenica koje se odnose na poreklo oružja kojim je njegov sin počinio zločin.

Prilikom pretresa objekata koje koristi R.B. nađeno je nekoliko stotina metaka različitog kalibra, barutno punjenje za municiju, po jedan pištolj i revolver nalik na vatreno oružje, jedna ručno pravljena naprava sa mogućnošću okidanja, kao i nekoliko optičkih nišana i drugih različitih delova za vatreno oružje.

Uroš B. je 4. maja u večernnjim satima hicima iz automatskog oružja lišio života osam osoba, i pokušao da ubije još 12 osoba, a dok je bežao od policije prvo je ukrao kola, nakon čega je naredio taksisti da ga vozi preteći mu bombom.

Pratite nas

Najčitanije

Slične vesti