PočetnaVestiRaspored akni na licu može da otkrije šta ih je prouzrokovalo

Raspored akni na licu može da otkrije šta ih je prouzrokovalo

19. sep 2023.

Akne na licu mogu biti veoma neprijatne i bolne, a njihov uzrok je uglavnom nepoznat. Međutim, postoji jedna teorija koja tvrdi da mesto na kome se pojavljuju akne može otkriti njihov uzrok.

Naime, teorija pod nazivom „mapiranje lica” potiče iz drevne kineske medicine, koja tvrdi da slabost ili toksičnost u određenom organu ili žlezdi u telu može rezultirati pojavom akni na određenim delovima tela.

Akne na čelu

Akne koje se pojavljuju na čelu mogu ukazivati na probleme u vezi sa sistemom za varenje, au ovom slučaju se radi o težem razgradnji određenih namirnica ili problemima sa jetrom.

To takođe može ukazivati na nedostatak kvalitetnog sna ili povećan stres.

Akne na obrazima

Obrazi su najčešće mesto gde se pojavljuju akne. To je zato što je prouzrokovan zagađenim vazduhom, što je karakteristično za gradove.

Ali sve češće možemo da nađemo loš kvalitet vazduha i u našim domovima.

Osim toga, alergije koje utiču na respiratorni trakt i veća potrošnja šećera mogu izazvati akne na obrazima. Preporučuje se da svakodnevno perete lice i smanjite unos slatkiša i redovno menjate jastučnice.

Akne između obrva

Ako se akne pojave između obrva, to može biti znak da ste preterali sa masnom hranom ili alkoholom. Najbolji način da ih izbegnete je smanjenje alkohola i hrane bogate nezdravim mastima.

Akne na bradi i vratu

Akne na bradi i vratu kod žena će se najčešće pojaviti tokom menstrualnog ciklusa. To je zato što postoji neravnoteža hormona u telu.

Najbolji način da regulišete pojavu akni u ovom periodu jeste da vodite računa o ishrani kako ne bi došlo do preteranog disbalansa hormona, prenosi klix.ba.

Pratite nas

Najčitanije

Slične vesti