PočetnaKulturaPreminula jedna od urbanih legendi Beograda

Preminula jedna od urbanih legendi Beograda

Žika Obretković (74), ulični svirač i pesnik, maskota Beograda, preminuo je u staračkom domu. Kako je obelodanio njegov prijatelj na Fejsbuku, Obretković je preminuo 23. aprila. Mnogi ga se sećaju kao legende Beograda, dobrog duha Skadarlije, Knez Mihailove, Trga republike. Razveseljavao je ljude svirajući frulu, pevajući i pričajući viceve. Kako se navodi u komentaru na vest “Unosio je svetlost, blistavo sunce u zatamnjenu malograđansku okolinu, malo ko je uspeo da vidi to sunce i radost njegove duše”.

Od njega se oprostio uz fotografiju i emotivnu poruku:

“Upravo sam saznao da je moj veliki prijatelj Žika Obretković preminuo 23. 4. 2021 u staračkom domu, kako je bila zabrana posete zbog korone, nisam ga odavno video, a zabranjeno je i prisustvo sahrani! Ovo je fotografija, kada je poslednji put bio kod mene. Voleo je da se slika u cveću (“i sa kuče”, kako je govorio).

Žika Obretković poznat je kao ulični svirač, pisac poezije, vatreni govornik, dugogodišnji Minimaksov gost na radiju, kandidat za predsednika Srbije, obožavalac zelene salate, darodavac osmeha i prijatelj Beograda.

Neizostavni deo njegovog asesoara činila je i pletena torba prebačena preko desnog ramena i dve drvene frulice u ruci.

Pratite nas

Najčitanije

Komentari

1 KOMENTAR

Comments are closed.

Slične vesti

Bajden oborio rekord

Danas oblačno sa kišom i snegom

“Blic”: U Briselu – NEMA DOGOVORA!