PočetnaTurizamPravila ručnog prtljaga koja sad važe na letovima kompanija Ryanair, Wizz Air...

Pravila ručnog prtljaga koja sad važe na letovima kompanija Ryanair, Wizz Air i Air Serbia

Image: 152530096, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Chris Howes/Wild Places Photography / Alamy / Alamy / Profimedia

Kršenje pravila o dozvoljenom prtljagu na letovima Ryanaira, Wizz Aira ili Air Serbije moglo bi skupo da vas košta.

Ukoliko planirate da putujete sa nekom od kompanija koje lete sa niškog aerodroma, a pritom vam je dovoljan samo ručni prtljag predlažemo vam da pažljvo pročitate vodič, u suprotinom to bi vas vas putovanje moglo skupo koštati, neretko mnogo više nego sama cena karte.

Ukoliko želite da izbegnete prekomerne troškove za prijavljen prtljag, ovu su najnovije informacije o kabinskom prtljagu za 2023. za kompanije Ryanair, Wizz air i Air Serbia.

Ryanair

Ako se odlučite da putujete kompanijom Ryanair, sve vrste putničkih karata uključuju malu ručnu torbu, koja mora da stane ispod sedišta ispred vas. To je uglavnom ranac ili manja torba maksimalnih dimenzija 40x20x25cm, a težina ove torbe ne sme biti veća od 10 kg.

Preveliki ručni prtljag će biti odbijen na ulazu za ukrcavanje (gejtu) i ako je moguce, mora biti smešten u prtljažnik aviona uz naknadu od 45.99€.

Ako niste sigurni da li je vaša torba ispravne veličine, proverite je na šalteru za isporuku torbe pre nego što prođete kroz sigurnosne provere. Takođe ne zaboravite da je u avionu dozvoljen samo 1 komad prtljaga, dakle ne možete sa sobom poneti na primer i ranac i žensku torbu.

Cena ručnog prtljaga (malog kofera) maksimalnih dimenzija 55x40x20cm i 10kg je od 12.00€ do 15€, odnosno 23.99€ – 35.99€ u zavisnosti od destinacije i datuma putovanja i ukoliko se kupe u trenutku rezervacije avio karata, ukoliko prtljag kupujete na aerodromu cene mogu biti znatno veće.

Wizz Air

Avio kompanija Wizz Air takođe dozvoljava da na letu besplatno ponesete ranac ili manju torbu ali nešto manjih dimenzija, 40x30x20cm, a težina ove torbe takođe ne sme biti veća od 10 kg.

Kao i kod kompanije Ryanair, preveliki prljag biće odbijen na ulazu za ukrcavanje (gejtu) , i ako je moguće, smešten u prtljažnik aviona ali uz naknadu od 30€.

Cena ručnog prtljaga (malog kofera) maksimalnih dimenzija 55x40x23cm i moze težiti maksimum 10kg. je od 12.00€ do 15€, odnosno 23.99€ – 35.99€ u zavisnosti od destinacije i datuma putovanja ukoliko se kupe u trenutku rezervacije avio karte, ukoliko prtljag kupujete na aerodromu pripremite se da prljag platite po mnogo više.

Air Serbia

Air Serbia omogućava svim putnicima u ekonomskoj klasi da besplatno ponesu ranac ili torbu, ali i mali ručni prtljag maksimalnih dimenzija 55x40x23cm, a težina ove torbe ne sme biti veća od 10 kg.

Ukoliko je vas prtljag prevelik i ne ispunjava uslove ove kompanije na ulazu za ukrcavanje (gejtu), i biće vam naplaćena naknada za višak prtljaga koji se ukoliko postoje različite vrste dodatnog prtljaga sabiraju (broj komada, težina i zbir dimenzija pojedinačnih komada prtljaga i cena može biti određena na samom gejtu, prenosi flynaissus.com.

Pratite nas

Najčitanije

Slične vesti