PočetnaBiznisMinistarstvo: Potreban dodatni uvoz struje

Ministarstvo: Potreban dodatni uvoz struje

Trenutni nivo dovoza uglja ne omogućava angažovanje svih termoblokova, a očekuje se da će i u narednom periodu biti potrebno obezbediti dodatne količine struje iz uvoza, konstatovano je na sednici Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

Na sednici je razgovarano i o zalihama i transportu dodatnih količina mazuta, kao i o projekcijama za mart, kada je reč o dovozu uglja i proizvodnji električne energije u termoelektranama, i o potrebi za detaljnijom analizom scenarija za drugi kvartal, za kada se očekuju redovni remonti u ugljarskom sektoru.

Distributivni sistem je stabilan, a manji prekidi nastaju usled planiranih radova, a prenosni sistem takođe funkcioniše bez većih problema.

Razgovarano je i o stanju u gasnom sektoru u Srbiji i konstatovano da je tržište stabilno, jer se snabdeva iz dva pravca.

Na sednici je minutom ćutanja odata počast nedavno preminulom Aleksandru Kurćubiću, izvršnom direktoru za upravljanje i tržište EMS, koji je bio član Radne grupe.

Pratite nas

Najčitanije

Slične vesti

Mali: Sutra počinje isplata

Poskupljuje i gas od 1. novembra