PočetnaVestiDruštvoKisić Tepavčević: Poboljšati kvalitet života osoba sa invaliditetom

Kisić Tepavčević: Poboljšati kvalitet života osoba sa invaliditetom

Povodom Međunarodnog dana osoba sa cerebralnom paralizom i u okviru Nedelje solidarnosti sa osobama sa cerebralnom i dečijom paralizom, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević obišla je renovirane prostorije Saveza za cerebralnu i dečiju paralizu Srbije, gde je istakla da Ministarstvo podržava svaki vid aktivnosti na poboljšanju uslova života i rada osoba sa invaliditetom.

„Naša poruka na današnji dan je da osobe sa invaliditetom treba da se osećaju kao da je svaki dan njihov. Ministarstvo je uvek tu za njih i zbog njih, a suština postojanja našeg Sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom je da učini sve da poboljša kvalitet života osoba sa invaliditetom“, rekla je Kisić Tepavčević.

Prostor Saveza za cerebralnu i dečiju paralizu Srbije, koji ove godine obeležava 48 godina postojanja, renoviran je sredstvima Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koje je u te svrhe izdvojilo dva miliona dinara.

Kisić Tepavčević je dodala da je Ministarstvo na Programskom konkursu za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom u Republici Srbiji u 2021. godini podržalo aktivnosti Saveza za cerebralnu i dečiju paralizu Srbije i 41 udruženja koja su u sastavu ovog saveza sa 19,5 miliona dinara.

Poslovni sekretar Saveza Ljubinka Borizoski rekla je da prema saznanjima tog saveza u Srbiji živi oko 6.000 osoba koje boluju od cerebralne paralize i da taj savez ima podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u rešavanju problema sa kojima se oboleli suočavaju.

 

Pratite nas

Najčitanije

11. dan protesta Srba

Vjosa priznala: Pukla tikva?

Slične vesti