PočetnaVestiRegionIzetbegović: Neće biti pregovora na koje poziva Dodik

Izetbegović: Neće biti pregovora na koje poziva Dodik

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović tvrdi da neće biti nikakvih novih pregovora o budućnosti BiH na koje poziva srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i pritom, kaže, traži da u tome učestvuju predstavnici Turske, Srbije i Hrvatske.

“O budućnosti Bosne i Hercegovine se neće pregovarati, ali će se razgovarati i to isključivo u institucijama države Bosne i Hercegovine, odnosno u Predsedništvu i parlamentu”, izričit je Izetbegović, koji po tom pitanju delu mišljenje predsedavajućeg Predsedništva BiH Željka Komšića.

Dodik je juče izjavio da je Dejtonski sporazum praktično mrtav pa bi, kazao je, trebalo otvoriti nove pregovore o budućnosti BiH i predložio da posrednici budu predsednici Turske, Srbije i Hrvatske.

“U tim je razgovorima dobrodošla je podrška prijatelja iz međunarodne zajednice, ali sigurno ne u redukovanom formatu koji predlaže Milorad Dodik”, kazao je Izetbegović, prenela je Hina.

Hrvatski predsednik Milanović je tokom dana Dodikov predlog ocenio “drobronamernim, ali nerealanim”, jer, kako je istakao, jasno je on usamljen u iznošenju takvih ideja i da za to nema podršku unutar BiH.

Zbog te izjave, a posebno deo u kojem kaže da se „ne može slomiti Republika Srpska” Milanović je u delu BiH medija prozvan da „zvuči kao Dodik“.

 

Pratite nas

Najčitanije

Osaka se solidarisala sa katastrofom

Slične vesti