PočetnaVestiRegionHaos na RTK među Albancima, prekinuta emisija

Haos na RTK među Albancima, prekinuta emisija

Priština — Emisija na Radio televiziji Kosova prekinuta je zbog uvreda.

Dosadašnji predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Ragmi Mustafa izvređao je predsednika Skupštine opštine Preševo Samija Salihu, prenosi danas Jugpress.

“Laž, laž, laž, laž”, odgovarao je Mustafa u utorak uveče tokom emisije RTK na optužbe Salihua i Nevzada Lutfijua iz Pokreta za demokratski progres (PDP), koji je bio Mustafin protivkandidat za mesto predsednika Nacionalnog saveta Albanaca.

Salihu je optužio Mustafu, koji je član Partije za demokratsko delovanje (PDD) da je ukrao novac iz fonda prištinske vlade od 1,2 miliona evra, koji je trebalo da bude namenjen kao pomoć za poboljšanje uslova života Albanaca u Bujanovcu, Preševu i Medvedji.

Prema navodima Jugpressa, Mustafa je zbog toga počeo da viče u studiju i upada u reč dvojici gostiju, a pošto su mu pokazali fotografije za koje su tvrdili da dokazuju njihove optužbe, Mustafa je izrekao uvrede posle čega je voditelj prekinuo emisiju.

Zbog neformiranja Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) a zbog toga što se PDD i PDP nisu dogovorili oko mesta predsednika ovog tela, posle decembarskih izbora za članove saveta, NSA će u naredna dva mesesca voditi predsednik i četiri člana koje izabere Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Najviše glasova na izborima osvojila je PDD čiju je listu predvodio Ragmi Mustafi, koji je prethodne četiri godine vodio savet, ali su ova stranka i Alternativa za promene dobile isti broj mandata u Savetu, po pet.

Za većinu je potrebno osam glasova u NSA koji broji 15 članova.

Pokret za demokratski progres Šćiprima Muslijua je sa dva mandata tražio predsedničko mesto, na šta PDD kao pobednik izbora nije pristao.

Pratite nas

Najčitanije

Slične vesti