PočetnaShowbizGlumio je Milančeta u „Otvorenim vratima“, a onda se zamonašio: Promenio je...

Glumio je Milančeta u „Otvorenim vratima“, a onda se zamonašio: Promenio je ime, a danas ovako izgleda

IZVOR: Nova S, 19.09.2023.

Nikada se nije pokajao zbog ove odluke.

Poznata domaća serija „Otvorena vrata“ iznedrila je mnoge nove glumačke nade, a među njima je bio i Rastko Lupulović koji je tumačio stidljivog Milančeta. Međutim, on danas vodi potpuno drugačiji život.

Pre 26 godina Rastko se zamonašio i dobio ime Ilarion, a jednom prilikom govorio je o tome koliko mu je vera promenila život.

„Najbitnija stvar kod mene je moje obraćenje u hrišćanstvo. Sticajem okolnosti sam počeo da odlazim u crkvu. To mi je pomoglo da se spustim na zemlju iz nekih mistifikatorskih oblaka. Uopšte, hrišćanin-pravoslavac je moje najbliže određenje. Osećam se zasićenim od roka i svega toga. Rok je negde u skladu sa opštim načinom života, opštom površnošću. Kad odem na Akademiju, izđuskam se i vratim se kući prazan i tup. Na liturgiju odem sa istim raspoloženjem, sa potrebom da doživim katarzu, ali kući dođem sređen i miran… U susretu sa verom i tradicijom, dolaziš do harmoničnog razrešenja svojih nemira, a u rok životu dolazi do prikrivanja tih nemira ili potpunog otupljivanja svih emocija. Zato ljudi u roku izgube tu neku kreativnu crtu, istroše se, istroše se, istroše se…“, rekao je Rastko u jednom intervju, prenosi Blic.

Monah Ilarion Foto: Printscreen/RTS

Osim u „Otvorenim vratima“, Rastko je igrao i u filmovima „Biće bolje“ i „Paket aranžman“, ali se nikada nije pokajao što je izabrao drugačiji put.

„Nikada nisam zažalio ili da sam se pokajao što sam postao monah. Naprotiv, često mi se događa da Bogu blagodarim što mi je pomogao da se opredelim za ovaj put jer, naravno, sve je zasnovano na čovekovoj slobodnoj odluci. Bez slobodne odluke svakoga od nas nema ni prave prave slobode… Ljubav i sloboda je ono nešto za čim sam ja krenuo“, rekao je Lupulović pre nekoliko godina u emisiji „Eksploziv“.

Pratite nas

Najčitanije

Više gradova u Crnoj Gori bez struje

Slične vesti