PočetnaKultura„Do poslednjeg trenutka radio je na novom romanu, jer je pisanje bilo...

„Do poslednjeg trenutka radio je na novom romanu, jer je pisanje bilo njegov štit“: Sin Davida Albaharija o odlasku oca

01. avg 2023.

Mesto: Beograd
Datum: Sun Jul 30 21:12:11 CEST 2023
Dogadjaj: DRUŠTVO/KULTURA/ARHIVA – Pisac i prevodilac David Albahari preminuo je danas, posle duže bolesti, u 75. godini, u Beogradu
Ličnosti: David Albahari
Izvor: FoNet

Političar i aktivista Natan Albahari, sin Davida Albaharija izrazio je zahvalnost na podršci i porukama utehe svih koji su poštovali lik i delo njegovog oca koji je preminuo u 75. godini nakon duge i teške bolesti.

Natan Albahari se na Tviteru zahvalio „na neizmerno toplim porukama i sećanjima na oca“.

Natan Albahari Foto:FoNet/Aleksandar Barda

– Njegov odlazak je ostavio veliki bol, tugu i prazninu u našim srcima. Teško bih mogao da opišem sve emocije kroz koje sada prolazim, ali verujem da bi on, da je tu, pronašao prave reči. Samo nekoliko dana pre odlaska radio je na svom novom romanu, jer je pisanje bilo njegov štit i način da se suoči sa izazovima ovoga sveta, a u tim traganjima dodirnuo je mnoge živote – napisao je dodajući:

– Bio je najveći borac do samog kraja, nije dozvolio da ga išta spreči u stvaranju remek-dela koja će ostati kao besmrtna baština književnosti. Kroz njegove reči živeće i on zauvek, ostavljajući neizbrisiv trag u srcima čitalaca širom sveta. Hvala vam sto ste bili deo njegovog života i što delite sa nama lepe uspomene na njega – zaključio je Natan.

Pratite nas

Najčitanije

Slične vesti