PočetnaTurizamDeset najboljih zemalja za solo putovanja – prva nam je najbliža

Deset najboljih zemalja za solo putovanja – prva nam je najbliža

Image: 641258741, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Chris Craggs / Alamy / Alamy / Profimedia

Nova studija kompanija Bounce je stavila Hrvatsku na vrh liste najboljih zemalja za takva putovanja.

Kako solo putovanja nastavljaju da budu sve popularnija, avanturistički individualci iz celog sveta kreću na put kako bi istražili svet. Kompanije Bounce, koja na preko 8.000 lokacija u preko 1.000 gradova širom sveta ima mesta za skladištenje prtljaga, izdvojila je 10 najboljih mesta za solo putovanja.

Istraživanje su sproveli stručnjaci za putovanja, i analiza različitih činilaca kao što su broj atrakcija, cene smeštaja i hrane, prosečna temperatura i sigurnost, pokazala je koji su to najbolji izbori za solo avanturiste.

Hrvatska je poznata po svojim prirodnim lepotama, plažama koje oduzimaju dah i neverovatnim istorijskim znamenitostima. Hrvatska nudi raznoliku ponudu iskustava koja će zadovoljiti želje svih putnika, navodi Croatiaweek. 

Slikoviti krajolici zemlje, prošarani šarmantnim obalnim gradovima, očaravajućim ostrvima i zadivljujućim nacionalnim parkovima, pružaju zapanjujuću pozadinu za solo istraživanje.

Interesantno je navesti da se na trećem mestu nalazi Slovenija, zemlja koja je podjedanko dobra i za porodične odmore i solo posete, što ova lista i potvrđuje.

Lista najbolji deset zemalja za solo putovanja izgleda ovako:

Hrvatska

Malta

Slovenija

Portugal

Island

Grčka

Mađarska

Španija

Singapur

Izrael

Pratite nas

Najčitanije

Slične vesti