PočetnaVestiBeogradDelegacije vlade i vojske položile vence povodom Dana oslobođenja Beograda

Delegacije vlade i vojske položile vence povodom Dana oslobođenja Beograda

Predstavnici Vlade Srbije, Grada Beograda i Vojske Srbije položili su vence na Groblje oslobodilaca Beograda 1944. godine, povodom 78 godina od oslobođenja grada u Drugom svetskom ratu.

U okviru centralne državne ceremonije vence su položili ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić, ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i diplomatsko-konzularna predstavništva Rusije, Belorusije, Azerbejdžana, Kazahstana, SUBNOR-a i drugih udruženja građana, preneo je Beoinfo.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević istakao je da je to jedan od najznačajnijih dogadjaja u istoriji i grada, i da se ne sme dozvoliti da ljudi koji su dali svoje živote za oslobadjanje Beograda budu zaboravljeni, kao što se ne sme dozvoliti da se menjaju istorijske činjenice.

„Kao narod treba da budemo ponosni na svoju ulogu u Drugom svetskom ratu, a takodje i na našu ulogu u borbi protiv fašizma“, kazao je Nikodijević i naveo da je moderna Evropa nastala na pobedi nad fašizmom, u čemu je srpski narod dao veliki doprinos.

Delegacije su položile cveće na spomenik „Večna vatra“ i vence na Spomenik crvenoarmejcu u okviru Groblja oslobodilaca Beograda 1944. godine.

Pratite nas

Najčitanije

11. dan protesta Srba

Vjosa priznala: Pukla tikva?

Slične vesti