PočetnaShowbizDa nije bilo Pavla Vuisića, Bata Stojković bi se smrzao i udavio:...

Da nije bilo Pavla Vuisića, Bata Stojković bi se smrzao i udavio: Ovi glumci su na snimanjima zamalo izgubili živote

Mnogi glumci, kako strani, tako i domaći, neretko se nađu u rizičnim situacijama, a dešavalo se da im čak i životi budu ugroženi zbog neke scene na filmu. Iako najčešće ovakve poslove rade dubleri koji su za to osposobljeni, nije baš uvek tako.

Danilo Bata Stojković bio je jedan od naših najboljih glumaca kom se divila publika, ali i kolege. Ostao je upamćen po ulogama u mnogim kultnim ostvarenjima, a jedno od njih je film „Ko to tamo peva“.

 

Međutim, malo ko zna da je malo falilo da ovaj film obeleži jedna velika tragedija. Sigurno se svi sećaju scene u kojoj se Batin lik, nakon što su ga već proglasili mrtvim, pojavljuje plivajući u reci. Kadar je inače sniman u mutnoj i ledenoj Tisi i bezbroj puta je ponavljan. Ono što gledaoci nisu imali prilike da vide, jeste to da se Bata umalo udavio.

Bata Stojković u filmu Ko to tamo peva Foto: Printscreen

Direktor fotografije filma „Lajanje na zvezde“ otkrio je da je Nikola Đuričko rizikova život tokom snimanja scene kada se trka sa vozom. U želji da scena izgleda što verodostojnije, glumac nije krenuo kada mu je ekipa dala znak. Čekao je da mu se lokomotiva približi i tek je tad počeo da trči.

„A onda se okliznuo i pao. U trenutku sam se uplašio da će ga stvarno voz pregaziti. Bacio sam kameru, krenuo ka njemu, ali srećom, neko u blizini ga je već podigao. Kad je voz prošao, Nikola se pojavio sav krvav“, ispričao je Krčmar.

Nikola Đuričko Foto: E-Stock/Milos Rafailovic

Glumac Dragan Nikolić je daleke 1991. godine govorio za list „Sabor“ i rubriku „Baksuz strana“ o tome kakvim se opasnostima izlagao na snimanjima serija i filmova. Prema njegovim rečima, nikada se nije libio da preuzme rizik, te je uvek sam snimao scene u kakvima umesto glumaca obično nastupaju kaskaderi.

Foto: Zoran Lončarević

U Holivudu je bilo mnogo više ovakvih situacija.

Zbog salta unazad koji je uradila tokom snimanja filma „Eon Fluks“, Šarliz Teron je zamalo umrla. Dobitnica brojnih priznanja okliznula se i pala na vrat svom svojom težinom, povredivši pršljenove. Lekari u berlinskoj bolnici u koju je prevezena nakon povrede utvrdili su da je teško oštetila živce na desnoj strani tela.

Šarliz Teron Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN MONTERROSA

Da snimanja umeju da budu itekako opasna uverio se i holivudski glumac Džordž Kluni kada se povredio tokom snimanja filma „Sirijana“. Bol izazvan povredom bio je toliko jak da je razmišljao čak i o samoubistvu.

George Clooney Dzordz Kluni
Džordž Kluni Foto:EPA-EFE/KIMMO BRANDT

Džeki Čen je poznat po svojim vratolomijama u brojnim filmovima i zbog je jedan od omiljenih glumaca mnogih. Međutim, u akcijskoj komediji „Armour of God“, Džeki Čen je zadobio ozbiljnu povredu kada je glavom udario u stenu. Hitno je prevezen u bolnicu na operaciju, a dan danas zbog toga ima rupu na glavi koja je prekrivena posebnom plastikom.

Foto: EPA/BALAZS MOHAI

Slična stvar dogodila se i Hale Beri. Ona se na snimanju filma „The Hive“ u Los Anđelesu okliznula se i udarila glavom u beton. Odmah je hospitalizovana i na svu sreću se oporavila.

Hale Beri Foto: EPA-EFE/NINA PROMMER

Džoni Dep je jedva izbegao smrt kada je tokom snimanja jednog filma jahao konja. Konj je zbacio glumca sa leđa, tako da je Dep jedno vreme visio na njegovom boku, da bi na kraju pao na zemlju, ali to nije sve. Konj je nakon toga prešao preko njega, ali su mu bolničari odmah pritekli u pomoć i uspeli da pomognu glumcu.

Džoni Dep
Džoni Dep Foto: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Legendarni Silvester Stalone više puta se susreo sa situacijama u kojima je mogao da izgubi život. Ipak, zbog jedne je završio na inteznivnoj nezi čak 9 dana. Naime, na setu filma „Roki IV“, Stalone je zatražio kolegi da ga udari iz sve snage, a ovaj ga je toliko jako udario u rebra, te je došlo do raznih komplikacija.

Silvester Stalone Foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Pratite nas

Najčitanije

Slične vesti