PočetnaVestiČomić: Kompromis cilj dijaloga, što nije popularno u Srbiji

Čomić: Kompromis cilj dijaloga, što nije popularno u Srbiji

Kompromis je cilj dijaloga, što nije popularno u Srbiji, gde je uvek važno pobediti, izjavila je ministarka za ljudska i manjinska prava Gordana Čomić, povodom stavljanja na uvid javnosti Radne verzije Akcionog plana za ostvarivanje prava nacionalnih manjina.

Dijalogom treba doći do rešenja kojima niko nije skroz zadovoljan, ali su dobra za pripadnike nacionalnih manjina, ocenila je Gordana Čomić.

Prema njenim rečima, Vlada Srbije je posvećena zaštiti, unapređenju i utvrđivanju manjinskih prava, kroz propise i promene koje vode na bolje za pripadnike manjina.

To je ideja, to je evropska Srbija i tome smo posvećeni, izjavila je Gordana Čomić.

Cilj je da imamo dokumet koji će jasno pripadnicima manjina i većini u Srbiji kazati šta ćemo uraditi u naredne dve godine, koliko to košta, ko će to da plati, biti odgovoran i kako ćemo meriti da li smo uradli dobar dokument za svakodnevni život nacionalnih manjina, rekla je Gordana Čomić, uz tvrdnju da su o tom dokumetu dale mišljenje i međunarodne organizacije.

Proces utvrđivanja i zaštite manjiskih prava se nikada ne završava. Akcioni plan će samo proceniti koliko se poboljšao položaj nacionalnih manjina u Srbiji u celini, navela je Gordana Čomić i naglasila: Ništa o manjinama bez manjina za stolom.

Ne može neko pokroviteljski da odluči o tome šta je dobro za manjine nego same manjine, ocenila je Gordana Čomić.

Pratite nas

Najčitanije

Komentari

Slične vesti