PočetnaTurizamBritanci oduševljeni Neumom: "Komadić dalmatinskog sunca po povoljnoj ceni"

Britanci oduševljeni Neumom: “Komadić dalmatinskog sunca po povoljnoj ceni”

Izvor: klix.ba, 18.09.2023.

Britanski The Sun nedavno je pisao o Neumu, uporedivši ga s drugim destinacijama na jadranskoj obali.

Naime, u tekstu o Neumu, The Sun je u fokusu imao niske cene koje ovaj grad nudi u odnosu na ostale gradove na jadranskoj obali. Tako je odmah u naslovu objašnjeno kako je Neum malo mesto koje je značajno jeftinije u odnosu na hrvatske gradove.

“Dok horde turista hrle u Hrvatsku zbog krajolika, mogli biste uživati u njemu za manje novca ako umesto toga odete u bosanski grad Neum”, napisali su.

Oni su objasnili da se Neum nalazi između Dubrovnika i Splita te da BiH ima obalu dugu samo 21 kilometar. Ističu i da su temperature pogodne te da u septembru najviša dnevna temperatura iznosi 25 stepeni.

No, ono što im se najviše sviđa jeste razlika u cenama. Tako ističu da dvokrevetna soba u hotelima u Neumu u proseku iznosi 62 funte, dok za Hrvatsku navode da cene u proseku idu i do 140 funti.

Ističu i da cena hrane i pića znatno jeftinija, a da se mogu pronaći jela iz bosanske, mediteranske i drugih kuhinja. Spomenuli su i ćevape koje su opisali kao popularni bosanski ručak “za poneti”, a da za njega nećete potrošiti ni pet funti.

Foto:Shutterstock/doryo205
Foto:Shutterstock/doryo205

“U ponudi su razni vodeni sportovi i izleti brodom, opet jeftiniji nego u Hrvatskoj. Za brzi odmor na dalmatinskoj obali, nećete pronaći bolju cenu. Neum sam po sebi ne nudi puno atrakcija, ali je odlična baza za istraživanje južne Hrvatske te Bosne i Hercegovine”, naveli su.

Pored toga, imali su pozitivne komentare za Mostar, a za kojeg ističu da je u blizini Neuma. Takođe, naveli su da nudi jeftine opcije za prenoćište, gde možete pronaći smeštaj ispod 15 evra po noći, a ukoliko želite hotel, moraćete izdvojiti oko 50 evra za noć.

Na kraju su naveli da je turistima iz Velike Britanije malo teže doći do Neuma, ali da je jedan od najboljih načina je da lete do Dubrovnika i onda putuju sat vremena do Neuma.

“Vredi dodatnog truda za komadić dalmatinskog sunca po povoljnoj ceni u ovom neobičnom kutku Bosne”, poručili su za kraj.

Pratite nas

Najčitanije

Slične vesti