PočetnaVestiHronikaBoldvin u šoku posle tragedije, istražuje se koja vrsta municije je korišćena

Boldvin u šoku posle tragedije, istražuje se koja vrsta municije je korišćena

 

Kako je došlo do tragedije na filmskom setu vesterna “Rust”, o kojoj priča ceo svet? To je pitanje na koje istraga treba da da odgovor. Jedna osoba je ubijena, a druga ranjena.

Ispalivši metak iz rekvizita, slavni glumac Alek Boldvin je na filmskom setu u Novom Meksiku ubio šeficu fotografije Halinu Hačis i ranio reditelja Hoela Souzu. Incident se dogodio na snimanju westerna „Rust“, piše u saopštenju kancelarija šerifa. Filmski set je zatvoren, a iz kancelarije šerifa okruga Santa Fe potvrdili su da je Boldvin zaista pucao iz pištolja.

„Prema rezultatima istrage, scena koja je snimana uključivala je upotrebu vatrenog oružja iz kojeg je ispaljen projektil. Detektivi trenutno istražuju kako i koja vrsta municije je korišćena. Jedna žrtva je prevežena helikopterom na univerzitesku kliniku Novog Meksika, ali je podlegla povredama“, kaže Adan Mendoza, šerif okruga Santa Fe.

Za sada optužnica nije podignuta. Policija uzima izjave svedoka kako bi se sve rasvetlilo. Boldvinov portparol je potvrdio da je korišćen rekvizitni pištolj s tzv. ćorcima.

„Postoji verzija da je Boldvin uzeo pištolj, uperio ga u pravcu kamere… ali evo vidite“, navodi Slaviša Ivanović, predsednik Srpske kaskaderske asocijacije.

Snimateljka Halina Hačins, je samo dva dana pre seta na kome je izgubila život, objavila snimak sa lokacije na kojoj se snimao „Rust“.

„Jedna od prednosti snimanja vesterna je da možete na jahanje konja kada imate slobodan dan“, napisala je.

Posle nesreće glumac Alek Boldvin se oglasio na Tviteru i rekao da je u kontaktu sa mužem nesrećno stradale snimateljke, kao i da potpuno sarađuje sa policijom.

„Ne postoje reči kojima bi izrazio moj šok i tugu u vezi sa tragičnom nesrećom koja je oduzela život Halini Hučins, supruzi, majci i našoj duboko poštovanoj koleginici“.

Voditelj Pirs Morgan postavio je dve fotografije na Tviteru, izbezumljenog Aleka Boldvina, posle tragedije.

 

Pratite nas

Najčitanije

Real kaznio Betis, Jović samo gledao

Slične vesti