PočetnaVestiRegionBećirović: Dodikovo odlikovanje Putina je neviđena civilizacijska sramota

Bećirović: Dodikovo odlikovanje Putina je neviđena civilizacijska sramota

Bošnjački član Predsedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović ocenio je da je odlikovanje koje je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik dodelio ruskom predsedniku Vladimiru Putinu neviđena civilizacijska sramota.

On je posle sastanka sa ambasadorima Kvinte u NATO-u i ambasadorkom Norveške u Briselu naveo da to „nije ogledalo države Bosne i Hercegovine, već još jedan pokazatelj destruktivne politike predsednika RS“.

„Većinska i demokratska Bosna i Hercegovina se potpuno ograđuje od takve Dodikove politike i ona iskazuje solidarnost sa pravednom borbom ukrajinskog naroda za slobodu“, naglasio je Bećirović.

Dodao je da je Bosna i Hercegovina koja, kako je naveo, pripada slobodnom i demokratskom svetu, na meti opasne ruske politike.

Član Predsedništva BiH je tokom sastanka u Briselu zahvalio na konkretnoj i kontinuiranoj podršci državi BiH, podsetivši ambasadore da usvojeni zakoni, posebno Zakon o odbrani BiH, kao i usaglašene odluke obavezuju sve organe vlasti u BiH da rade na ubrazanju integracije u NATO.

Navedeno je da je punopravno članstvo u NATO-u u interesu svih građana Bosne i Hercegovine, ali i u interesu Alijanse, saopšteno je iz Predsedništva BiH.

Pratite nas

Najčitanije

Slične vesti