PočetnaVestiRegionAutobus iz BiH, koji je prevozio 55 putnika, zapalio se dva puta:...

Autobus iz BiH, koji je prevozio 55 putnika, zapalio se dva puta: Drama na auto-putu u Sloveniji

18. sep 2023.

Svih 55 putnika i vozači na vreme su izišli iz autobusa koji se zapalio na auto-putu. Požar su ugasili vatrogasci, a kada je vučna služba počela da odvozi autobus, ponovo je počeo da gori.

Autobus bosanskohercegovačkog prevoznika koji je prevozio 55 putnika zapalio se noćas nešto nakon ponoći na auto-putu u blizini Novog Mesta u Sloveniji. Saobraćaj je na toj deonici bio u prekidu do 1:30, a požar su gasili vatrogasci.

Svi putnici i vozači na vreme su izišli iz autobusa i, na sreću, nema povređenih. Vatra se s motora brzo proširila na ostatak autobusa i on je u potpunosti izgoreo, piše GP Maljevac.

Autobus je krenuo iz Sarajeva prema Nemačkoj, a uzrok požara je kvar na motoru.

Interventna služba DARS-a (slovenska služba koja upravlja auto-putevima) pobrinula se za uklanjanje oštećenog autobusa i odvoz putnika i regulaciju saobraćaja, javlja Uprava Republike Slovenije za zaštitu i spasavanje.

Kako javlja Uprava, a prenosi 24ur, u 4:42 na odmorištu Starine u smeru Novog Mesta ponovo se zapalio isti autobus nakon što ga je vučna služba udaljila s mesta događaja. I ovoga puta požar su ugasili vatrogasci iz Novog Mesta.

Pratite nas

Najčitanije

Slične vesti