PočetnaVestiSvetAustralija u karantinu sve dok ne bude 70% vakcinisanih

Australija u karantinu sve dok ne bude 70% vakcinisanih

Australija će se pridržavati strategije lokdauna protiv koronavirusa sve dok najmanje 70 odsto populacije ne bude u potpunosti vakcinisano, ali će nakon toga morati da počne da živi s virusom, izjavio je danas premijer Skot Morison.

Zemlja je postavila rekord sa 914 slučajevakoronavirusa, što je najveći dnevni broj novozaraženih, dok su južne i istočne države Novi Južni Vels, Viktorija i prestonica Kanbera ostale pod strogim karantinom.

„Ne možete zauvek da živite u karantinu, u jednom trenutku morate to da promenite, a to se radi kada je 70 odsto vakcinisane populacije“, rekao je Morison u televizijskom intervjuu.

Lokdaun je ključni element strategije savezne vlade za obuzdavanje pandemije korona virusa, sve dok se ne dostigne nivo vakcinacije od 70 odsto, pri čemu će se granice postepeno otvarati kada se broj vakcinisanih popne na 80 odsto.

„Zaključavanje nije održiv način za rešavanje problema virusa i zato moramo da dođemo do 70 i 80 odsto vakcinisanih, kako bi mogli da počnemo da živimo sa virusom“, dodao je premijer Morison.

U Australiji, koja ima 25 miliona stanovnika, oko 60 odsto populacije se sada nalazi u karantinu

 

Pratite nas

Najčitanije

11. dan protesta Srba

Vjosa priznala: Pukla tikva?

Slične vesti